Aile Bakanlığı’ndan Yeni Sosyal Destek Ödemesi 2024! 6 Bin 667 TL Hesaplara Yatacak!

Aile Bakanlığı’ndan Yeni Sosyal Destek Ödemesi 2024! 6 Bin 667 TL Hesaplara Yatacak!
Aile Bakanlığı, dar gelirlileri ekonomik olarak desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, yeni destek programı başlatılarak hak sahiplerine 6 bin 667 TL yardım yapılacak. Peki, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “İşe Başlama Yardımı” kapsamında ihtiyaç sahiplerine ekonomik destek sağlıyor. İş arayan bireylerin desteklenmesi için bakanlık tarafından başlatılan İşe Başlama Yardımı, bakanlığın sağladığı yaklaşık 50 farklı sosyal yardım programından biri olarak öne çıkıyor. Bu program, özellikle iş bulma sürecinde olan dar gelirlilere ekonomik destek sağlamayı hedefliyor. İş arayan vatandaşlar için iş bulunması durumunda, bakanlık tarafından bu kişilere ödeme yapılıyor.

thumbs-b-c-66c477064e0acae5788b2c8fe28d2770.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

İşe Başlama Yardımı'ndan faydalanmak amacıyla birtakım koşullar talep ediliyor. Bu yardım, bakanlık tarafından desteklenen hanelerde yaşayan, çalışabilir durumda olan fakat iş bulamayan 18-55 yaş arasındaki vatandaşları kapsıyor.

İş arama sürecinde İŞKUR vasıtasıyla uygun işler bulunuyor ve iş görüşmeleri gerçekleştiriliyor. Söz konusu vatandaşlar, iş görüşmeleri yapıp, SSK'lı ve asgari ücret düzeyinde bir işe sahip oluyorlar. İşe başlama sürecinin bitmesinden sonra, İşe Başlama Yardımı olarak ekonomik yardım yapılıyor.

İşe Başlama Yardımı, mevcut brüt asgari ücretin üçte biri kadar olarak belirlendi. Bu oran, günümüzde 6 bin 667 liraya denk geliyor. Hak sahipleri, bu yardımı nakit olarak alabiliyor ve yılda en fazla iki defa ödeme yapılıyor. Söz konusu yardım programı, dar gelirli vatandaşların iş bulma sürecinde ekonomik olarak desteklenmelerine olanak tanırken, aynı zamanda işsizlikle mücadelede de etkili bir araç olarak değerlendiriliyor.